Jen MinkmanEen reis naar de plekken in De Jongen Uit Het Woud

May 8, 2014

In het jaar 1998 woonde en studeerde ik in Salzburg. Daarom heb ik deze prachtige stad gekozen als achtergrond voor een van mijn boeken. Sinds ik De jongen uit het woud had geschreven, was ik echter niet meer in Salzburg geweest, dus het was de hoogste tijd om al die plekken die ik in mijn verhaal had gebruikt opnieuw te bezoeken en te kijken of ze waren zoals ik me ze herinnerde!

Salzburg 2014 (met mijn zus Marije, die al mijn boeken proefleest) Het eerste wat we deden was door de stad wandelen. Veel van het verhaal speelt zich af in de oude binnenstad (of Altstadt, in het Duits) van Salzburg, dus loop met ons mee!

De rivier de Salzach die door Salzburg stroomt en heel veel voorkomt in het verhaal, en het kasteel op de berg met uitzicht op de stad.

Höllrigl, de boekhandel waar Julia werkt, van buiten en vanbinnen – plus de laad/loshoek waar ze na hun kus een rookpauze neemt met Michael. De echte Höllrigl-medewerkers keken me allemaal een beetje raar aan toen ik foto’s maakte van deze patio: P

O’Malleys, de pub waar Julia met haar vrienden naartoe gaat, buitenkant en binnenkant.

Het huis van Florian staat op de linkerfoto en het huis van Michael aan de rivier is het middelste huis op de rechterfoto.

De voorkant van Mirabellgarten, met uitzicht op de stad en het kasteel, en het rustigere bosgedeelte waar Julia voor het eerst op een echte date gaat met Michael.

Na een wandeling door de stad was het tijd om de bus te nemen naar Birkensiedlung, waar Julia en Thorsten wonen. Natuurlijk is dit ook waar het bos van Julia is. 🙂

Thorstens huis, voor en achter.

Julia’s huis. (hier woonde ik ook tijdens mijn studie)

Het hoofdpad dat naar het bos leidt, en een van de eiken in het bos

… en dit ben ik, van het pad afdwalend om het bos in te trekken, net als Julia.

Het was een prachtige, inspirerende reis! Als je Salzburg nog nooit hebt bezocht, stel ik voor dat je zo snel mogelijk gaat 🙂 Veel vriendelijke mensen, goed eten en bijna iedereen spreekt Engels.