Jen MinkmanEen reis naar een wereld waar ik over heb geschreven en gedroomd

May 1, 2014

Elke auteur weet dat je het beste kunt schrijven over dingen die je kent. En toch negeerde ik die parel van heilige wijsheid toen ik een aantal jaar geleden aan mijn eerste volledige roman Schaduw van de tijd begon te werken, omdat ik besloot het verhaal zich in het Navajo-reservaat te laten afspelen… een plek die ik nog nooit had bezocht.

Een zorgvuldig geplande roadtrip

Tijd voor mooie plaatjes!

Mensen die het boek hebben gelezen, weten dat St Mary’s Port dicht bij het strand van Lake Powell ligt, tussen Page en Wahweap. In werkelijkheid is dit deel van de kustlijn helemaal leeg, maar er is genoeg ruimte om een dorp te bouwen, naar mijn bescheiden mening!

In ‘Schaduw van de tijd’ gaan de twee hoofdpersonen op hun eerste date in deze canyon: Antelope Canyon. Ik heb een foto van deze kloof gebruikt op de voorkant van de eerste Engelse editie van het boek. Deze plek bezoeken met een Navajo-gids en erin kunnen rondkijken voordat de hordes toeristen kwamen opdagen was echt overdonderend mooi.

 

In hoofdstuk 1 komt Hannah Josh tegen bij een tankstation zonder te beseffen dat hij het is (ze kende hem als kleine jongen). Ik stelde me voor dat het station naast South Lake Powell Boulevard zou moeten liggen, maar helaas was er in werkelijkheid geen benzinestation … er is echter een vierkante plek grond die eruitziet alsof ze daar iets gaan bouwen, dus misschien is er in de toekomst straks wel eentje!

 

Een cruciaal moment in het boek komt wanneer Josh Hannah zijn geheim vertelt. Ze zitten hier, op Lone Rock Beach, wanneer hij haar zijn verhaal vertelt.

 

Voor de historische flashbacks in het boek heb ik de locatie van Canyon de Chelly gebruikt. Zo zag de kloof er om zeven uur ‘s ochtends uit, net toen de zon opkwam. Een bezoek aan deze plek was voor mij een van de hoogtepunten van de vakantie.

 

En dit is Spider Rock. In het boek heeft Hannah nachtmerries over het rotsplateau met uitzicht op dit deel van de kloof. Waarom? Als je Schaduw van de tijd nog niet hebt gelezen, stel ik voor dat je dat snel gaat doen! 🙂